The Smoker’s Toolbox

De Roker Gereedschapskist

Posted on: January 11, 2023Bijna elke baan of ambacht heeft zijn eigen set van tools. Een timmerman heeft een hamer, vierkant, niveau, tape meet en zag om het werk gedaan te krijgen. Een goede fotograaf gebruikt verschillende lens, filters, triggers, verlichting en lichtmodificaties om de best mogelijke foto te krijgen.

Bijna elke klus of ambacht heeft zijn eigen gereedschap. Een timmerman heeft een hamer, winkelhaak, waterpas, meetlint en zaag nodig om de klus te klaren. Een goede fotograaf gebruikt verschillende lenzen, filters, triggers, lampen en lichtmodificatoren om de best mogelijke foto te krijgen.

Wees serieus over roken

Mensen die serieus bezig zijn met roken en barbecueën, hebben ook een lijst met gereedschappen en uitrusting. Deze hulpmiddelen helpen hen het maximale uit hun roker te halen.

Sommige hulpmiddelen gaan verder dan de voor de hand liggende, zoals het hebben van een roker en het hout. We gebruiken ze om het eindresultaat van wat er gerookt wordt te verbeteren. Of anders om het roken gemakkelijker of handiger te maken. Hier is een lijst met enkele geweldige hulpmiddelen voor vrijwel elke rookfanaat.

Digitale thermometer

Van alle apparatuur en accessoires die er zijn voor barbecueën, is dit naar mijn mening het belangrijkste. Naast een roker en veel hout is een digitale kwaliteitsthermometer het volgende essentiële hulpmiddel voor elke serieuze roker.

Het beoordelen van de gaarheid van vlees op basis van de tijd dat het in de roker heeft gelegen, kan aanvaardbare resultaten opleveren. Hier is echter iets waar elke serieuze barbecueër het mee eens zal zijn. Het gebruik van een digitale thermometer om de interne temperatuur te controleren, levert consistente en nauwkeurigere resultaten op.

Er zijn twee hoofdtypen digitale thermometers: direct uitleesbaar en het soort met een sonde met een lange kabel. De direct afleesbare digitale thermometers zijn ideaal voor het snel controleren van de temperatuur.

Direct afleesbare digitale thermometer: altijd één bij de hand

Open de Bradley Smoker-deur en steek de thermometer in een kipfilet, worst of ander vlees dat u rookt. Hierdoor kunt u direct de interne temperatuur van het vlees aflezen. Nog beter: houd een van deze direct afleesbare thermometers in uw zak terwijl u rookt of grilt.

Het andere handige type digitale thermometer is het soort met een sonde met een lange kabel. Deze zijn ideaal voor lange rooksessies, omdat je de temperatuur in de gaten kunt houden zonder dat je de smokerdeur hoeft te openen.

Steek de sonde eenvoudigweg in een varkenskont, een zelfgemaakte kielbasa, gezouten buikspek of ander vlees. Leid vervolgens de kabel door de rookopening aan de bovenkant van de Bradley.

De thermometerbasis kan op de roker rusten, zodat u de temperatuur van het vlees kunt zien terwijl het aan het roken is. Bij sommige digitale thermometers kunt u zelfs de doeltemperatuur instellen. Zodra de gewenste temperatuur is bereikt, piept hij.

Injector

Een vleesinjector is een geweldige manier om marinade, gesmolten boter en andere vloeibare smaakverbeteringen in het vlees te injecteren.

Terwijl een mooie kruidenwrijving het oppervlak op smaak brengt en in een beetje van het vlees doordringt, kun je met een injector wat smaakmakers in de kern van het vlees krijgen. Bovendien zorgt het injecteren van marinades en gesmolten boter ervoor dat het vlees een sappiger eindresultaat krijgt.

Ik heb gerookte varkensbouten en hele kalkoenen met en zonder marinades geïnjecteerd, kan ik je vertellen. Er is zeker een verbetering in zowel de smaak als de vochtigheid van het vlees.

Eén woord van waarschuwing: als u een vleesinjector gaat kopen, koop er dan een van hoge kwaliteit. Er zijn online een aantal goedkope modellen die zijn gemaakt met dunne plastic onderdelen en die na een paar keer gebruik kapot kunnen gaan. Mijn vleesinjector naar keuze is van www.spitjack.com

BBQ-warmtehandschoenen

Elke keer dat u vlees of ander voedsel rookt, zullen er momenten zijn dat u goede barbecuehandschoenen nodig heeft. Hoewel ovenwanten zullen werken, gebruik ik persoonlijk niet graag mijn gewatteerde keukenovenwanten. Normaal gesproken komen er rookresten op de stof terecht en moeten ze vervolgens worden gewassen.

In plaats daarvan is een paar hoogwaardige siliconenhandschoenen die hittebestendig zijn een veel betere keuze. Met siliconenhandschoenen kun je een gerookte varkenskont van de rookrekken tillen, of zelfgemaakte rookworsten van de haken halen. Daarna snel afspoelen en ze zijn allemaal opgeruimd en klaar voor opnieuw gebruik.

Bradley magische matten

Hoewel de Bradley Smoker-rekken geweldig zijn voor de meeste voedingsmiddelen die je kunt roken, vormen ze voor een aantal dingen een uitdaging.

Gevoelige visfilets kunnen lastig zijn op de standaardrekken, en zelfs kippenvleugels kunnen blijven plakken. Ook vereist het roken van kleiner voedsel, zoals noten of kleinere garnalen, slimme aanpassingen, zodat ze niet door de gaten vallen.

De nieuwe Bradley Smokers Magic Mats zijn perfect voor delicaat of klein voedsel. Ze zijn allebei niet-klevend en hebben veel kleinere gaten. Naast deze voordelen zijn de Magic Mats supergemakkelijk schoon te maken en vaatwasmachinebestendig.

Sinds ik deze heb, gebruik ik ze de hele tijd.

/nl/product/bradley-smoker-anti-aanbak-siliconenmat-magische-matten/

Varkensvlees Trekkende Klauwen

Elke keer dat ik een varkenskont rook voor pulled pork, zorg ik ervoor dat ik een aantal braadstukken rook. 'Je kunt net zo goed de roker vullen', zeg ik vaak!

Zodra ze uit de roker komen, klaar om 'getrokken' te worden, reik ik altijd naar mijn klauwen. Ze maken het trekken veel gemakkelijker en veel sneller.

Er zijn een aantal verschillende producten op de markt en ze lijken meestal behoorlijk op elkaar en doen vrijwel hetzelfde. Ze worden per paar geleverd en om ze te gebruiken, pak je ze gewoon met je handen vast, zodat je er ongeveer zo uitziet als X-Men's Wolverine.

De klauwen maken snel werk van varkensbouten en zijn geweldig voor mensen zoals ik, die regelmatig pulled pork maken.

Zware folie

Dit lijkt misschien een raar item om in de gereedschapskist te hebben, maar ik merk dat ik nooit genoeg folie kan hebben. Ik gebruik het altijd als ik aan het roken ben, omdat het geweldig is om ribben, varkenslapjes of ander vlees in te pakken zodra ze uit de roker komen.

De FTC-methode (Foil-Towel-Cooler) is ideaal voor gerookt borststuk of varkenskont. Dit is een geweldige manier om de temperatuur van het vlees indien nodig een paar uur vast te houden. Ook is het de perfecte manier om gerookt vlees te vervoeren, als je het meeneemt naar een achterklepfeestje, picknick of ander evenement!

Let er bij het kopen van folie op dat deze stevig is. Ook is de langere/bredere variant handig en ideaal voor het inpakken van vlees.

Wegwerpfolietrays

Samen met folie zijn wegwerpfoliebakjes superhandig voor elke roker. Zorg ervoor dat u ze op voorraad houdt. Bovendien zijn trays ideaal voor het roken van voedsel dat niet op rokersrekken past.

Gebruik ze voor gebakken bonen in de roker, groenten en andere voedingsmiddelen. Foliebakjes zijn ook een prima manier om het vlees dat je op de rookrekken hebt gerookt, op te bergen. Dek de bakplaat af met folie en hij is klaar! Nu kun je hem vervoeren of gebruiken om te serveren tijdens een picknick.

Zaklamp

Elke serieuze BBQ-er weet dat er momenten zijn waarop het nodig is om 's avonds laat de roker te gaan controleren. Het lange roken van een varkensbil of borststuk kan midden in de nacht beginnen, of tot laat in de avond doorgaan. Een goede zaklamp zal u helpen bij het controleren van de roker.

De beste soorten zaklampen zijn naar mijn mening de richtbare zaklampen met een standaard. Je kunt hem neerleggen, wijzend naar de roker, en je hebt beide handen om het vlees te controleren.