Preserving Big Game Meat In The Field

Behoud Groot wildvlees In het veld

Posted on: January 10, 2023



Iedereen die ooit een groot wilddier heeft geoogst, heeft de opwinding gevoeld van het vervullen van die droom en het zien van hun geduld en harde werk. Mensen wisselen high fives uit, maken foto's en niets anders ter wereld doet er op dat moment toe.

Iedereen die ooit een groot wilddier heeft geoogst, heeft de opwinding gevoeld van het vervullen van die droom en het zien van hun geduld en harde werk. Mensen wisselen high fives uit, maken foto's en niets anders ter wereld doet er op dat moment toe.

Dan wordt de spanning van de moord onderbroken door een overweldigend besef. Hoe krijg je dat forse dier uit de meedogenloze bergen en in de bescherming van jouw diepvries? Stel dat een hittegolf de temperatuur tijdens uw jacht doet stijgen. Stel dat je een elandkarkas in handen hebt in het wolvenland.

Conservering van vlees is de sleutel

Succesvolle jachten vereisen nauwgezette planning, voorbereiding en vooral vastberadenheid. Een van de belangrijkste dingen waarmee u rekening moet houden, is het soort terrein waarop u gaat jagen. Bedenk daarnaast welke methoden u gaat gebruiken om de honderden kilo's vlees van groot wild die u zojuist hebt verzameld, te conserveren. Het bewaren van vlees is cruciaal. Als je geen plan hebt om je wildvlees van het veld naar de diepvries te brengen, blijf dan thuis.

Hier zijn enkele goede herinneringen over hoe u uw vlees kunt bewaren terwijl u in het veld bent. Zij zullen u helpen naar huis terug te keren met jarenlang ongerept vlees dat klaar is om op de grill of in uw Bradley-roker te gaan.

Hoe vlees van wild in het veld te bewaren

Voordat we ingaan op de kern van de zaak, laten we het heel snel hebben over de plaatsing van de opname. Het is absoluut noodzakelijk dat je de vitale functies raakt, zodat je grote wilddier snel wordt neergehaald. Dit bespaart u niet alleen veel tijd en moeite, maar helpt ook de goede smaak en textuur van het vlees te behouden.

Wanneer een opgewonden dier zich lange tijd inspant voordat het sterft, is het melkzuurgehalte in het vlees hoger. Dit geeft het een vreemde smaak en textuur. Op dezelfde manier zal een darmschot het vlees besmetten. Schone moorden zijn cruciaal.

  1. Koel onmiddellijk - Zodra je het dier hebt gedood, zoek dan een manier om de temperatuur van het vlees te verlagen om de groei van bacteriën te voorkomen. Je hebt minder dan een uur om foto's te maken en juiste veldkleding jouw moord. Anders zullen bacteriën zich als een gek gaan vermenigvuldigen, vooral op een warme dag. Het vinden van een koele beek in de buurt en het een uur lang onderdompelen van je prooi daarin zal je veel tijd opleveren. Als er geen water in de buurt is, pel en snijd delen van het vlees af en hang ze in de schaduw. Als u aan het jagen bent bij temperaturen van 40-70°F, wordt de taak om uw vlees koel te houden enorm vergemakkelijkt.

  2. Blijf droog - Bacteriën houden van warmte en vocht. Nadat je de temperatuur van het vlees minimaal 30 graden hebt verlaagd, is het de bedoeling om het vlees droog te houden. Als er water nodig is om het vlees verder af te koelen, veeg het dan af en laat het aan de lucht drogen.

  3. Schoon houden - Vliegen, vocht en zonlicht zijn je ergste vijanden in het veld. Verpak het vlees bij warm weer onmiddellijk in ademend materiaal, zoals kaasdoek, om vuil en vliegen buiten te houden. Synthetische blendzakken zijn een betere vliegbestendige oplossing, omdat vleesvliegen daadwerkelijk eieren door kaasdoekzakken kunnen blazen. Bij koud weer moet u de huid op het dier houden, zodat het vlees niet zichtbaar is.

De jacht varieert sterk van plaats tot plaats. Plan dus vooral van tevoren, zodat u goed voorbereid bent op het werk na een succesvolle moord. Het meenemen van de juiste uitrusting voor het conserveren van uw vlees is net zo belangrijk als het meenemen van uw geweer.

Als de natuur je een kromme bal toewerpt, of als je een gewond dier kilometerslang moet opsporen, herinner jezelf er dan aan dat het hebben van een diepvriezer vol smakelijk vlees van vrij wild elk grammetje werk dat je in het conserveren van het vlees steekt de moeite waard zal maken!

Als je nog meer bewaartips hebt, laat dan een reactie achter!