8 Tips and Tricks You Need to be a Food Smoking Master

8 tips en trucs die je nodig hebt om een Voedsel roken meester

Posted on: January 12, 2023Er zijn maar weinig voedingsmiddelen meer heerlijk dan gerookt vlees. De zaak kan worden gemaakt dat een goed stuk gerookt vlees als een werk van beeldende kunst is.

Er zijn weinig voedingsmiddelen die lekkerder zijn dan gerookt vlees. Er kan worden beweerd dat een goed stuk gerookt vlees een kunstwerk is. Het kost tijd, toewijding en kennis om het goed te doen. Zelfs als pitmasters over de hele wereld het niet eens zijn over de kleinste details, zijn we ervan overtuigd dat ze het allemaal over één ding eens zullen zijn: gerookt vlees is ontzettend geweldig. Hier zijn onze 8 tips en trucs die je nodig hebt om een meester in het roken van voedsel te worden!

Een video met verschillende tips over het roken van voedsel met de Bradley Smoker!

1. Rook altijd rauw voedsel

Begin vroeg op de dag met roken, omdat veel van de smaakstoffen in rook vet- en wateroplosbaar zijn, wat betekent dat wat je ook kookt, de rokerige smaken het beste absorbeert als het rauw is. Naarmate het oppervlak kookt en uitdroogt, dringt de rook niet zo goed door.

2. Ga laag en langzaam

Het echte rookproces van voedsel wordt langzaam gekookt op laag, indirect vuur met houtrook (bisquetten). Om het vlees niet uit te drogen, moet je op lagere temperaturen koken om het pezige vlees zo mals te maken dat je nauwelijks tanden nodig hebt. Maar mis de gemakkelijke kansen niet om te experimenteren met het toevoegen van zoete houtaroma's in een verscheidenheid aan bisquette-smaken voor voedsel zoals steaks, garnalen en zelfs groenten.

Koken op lage temperaturen maakt het ook mogelijk dat er taaie collageen in het bindweefsel van vlees komen gehydrolyseerd omgezet in gelatine zonder de eiwitten te oververhitten. Met andere woorden: als je het laag en langzaam rookt, lost al het taaie weefsel op in het vlees, terwijl tegelijkertijd de rook de tijd krijgt om te absorberen.

3. U moet pekel gebruiken

Door je vlees te pekelen, voorkom je dat het uitdroogt tijdens het rookproces. Het zout in de pekel zorgt ervoor dat de eiwitten in het vlees beter waterabsorberend zijn. Wanneer natrium- en chloride-ionen in het vleesweefsel terechtkomen, verstoren hun elektrische ladingen de eiwitten (vooral de eiwitten). myosine), zodat ze vocht beter kunnen vasthouden en minder verliezen tijdens het kookproces. Voor optimaal vochtbehoud laat u uw vlees 10-12 uur in een pekel weken voordat u het rookt.

In zijn meest basale vorm is pekel niets meer dan zout water, maar het profiteert van de toevoeging van kruiden en specerijen. Om een goede basis te maken, voeg je drie eetlepels zout toe aan een liter water en doe je wat je verder lekker vindt erbij.

Pro-tip: Pekelen is een beetje een tweesnijdend zwaard. Het helpt het vlees vocht vast te houden, maar maakt het ook zouter. Sommige koks gebruiken suiker en melasse om de zoute smaak tegen te gaan.

4. Overdrijf niet met roken

Dit is een uitbreiding van laag en langzaam gaan. Rook het voedsel niet zo lang dat het vlees uitdroogt. Na een lange tijd in de roker kan het vlees bitter smaken. Over het algemeen mag u voedsel niet langer dan de helft van de kooktijd roken. Ook moet de rook als een zachte stroom stromen, en niet zoals uit een treinlocomotief.

Met de Bradley Digital Smoker kunt u de timer instellen zo lang u de roker wilt, en de precieze temperatuur die u nodig heeft voor de bereiding van elk recept!

5. Luchtstroom is belangrijk

Houd de ventilatieopeningen bovenop uw Bradley-roker open en plaats de ventilatieopeningen minstens half open. De open ventilatieopeningen zuigen rook uit de bisquetten, zodat deze over je eten heen dwarrelt en goed naar buiten komt, waardoor je de beste ventilatie en de schoonste rook krijgt.

6. Koop het beste vlees om te roken

Wanneer u op zoek bent naar het juiste stuk vlees, probeer dan iets te kiezen dat baat heeft bij het langzame kookproces. Wees niet bang voor snijwonden met veel bindweefsel en vet, ook wel ‘marmering’ genoemd. Een royale marmering maakt het eindproduct sappiger en lekkerder. Rundvleesborststuk, ribben, varkensschouder en biefstuk. De selectie is eindeloos!

Zelfs minder bekende snitten zoals tri-tip en chuck eye kunnen in de Bradley smoker worden gegooid. Wie weet? Misschien word je gewoon verliefd op dit nieuw gevonden stuk vlees.

7. Gebruik Bradley-bisquetten

Onze Bisquetten zijn het geheim van de Bradley Smoker. De bisquetten hebben een uniek ontwerp en branden bij constante temperaturen en gedurende gecontroleerde tijdsperioden. Ze bestaan uit precieze hoeveelheden hardhoutzaagsel, gekoppeld aan gecontroleerde drukken en houtdichtheden.

Bisquetten bieden keer op keer perfecte, consistente resultaten.

Met de Bradley Bisquetten hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw zaagsel te lang te heet blijft branden en uw eten een vieze smaak geeft. Ze geven je perfecte resultaten! Dezelfde resultaten waar Bradley-gebruikers al jaren van genieten.

Een deel van de opwinding van het roken van voedsel is het experimenteren met verschillende hardhoutsoorten. Probeer het uit tot u de perfecte houtachtige smaak voor uw eten vindt.

De Bradley-smaakbisquetten maken gebruik van hardhoutzaagsel dat met nauwkeurige hoeveelheden aan elkaar is gebonden onder gecontroleerde druk en dichtheid, waarbij de smaak van de rook wordt bepaald door de verscheidenheid aan verbrand hout.

Els en esdoorn geven bijvoorbeeld een rijke en aparte smaak die vaak wordt gebruikt bij zeevruchten, ham en spek. Appel en kers zorgen voor een zoetere, mildere rooksmaak, die vaak wordt gebruikt bij gevogelte en wild.

Vind de beste kwaliteit rookbisquetten door onze te bezoeken Bradley Smoker-website Vandaag.

8. Houd het vocht vast

Naast dat u ervoor moet zorgen dat uw roker rookt, moet u er ook voor zorgen dat deze stoomt. Het gevuld houden van de waterpan, meegeleverd in het Bradley Smoker-pakket, is een cruciaal onderdeel van het rookproces. Als je een grote roker hebt, zul je tijdens het roken waarschijnlijk de waterpan een paar keer moeten bijvullen.

De waterbak voegt vocht toe aan uw voedselbereidingen. Dit onderdeel is niet optioneel! Het toevoegen van een marinade voor het koken of een saus terwijl het vlees rookt, helpt het vlees vochtig te houden, maar dit is geheel aan jou.

Laatste gedachten

Zoveel mensen hebben in het verleden het roken van vlees vermeden vanwege de uitdaging om tijdens het rookproces een constante warmte te behouden. Met Bradley Smokers kun je een no-gedoe, geen oppaservaring creëren. Met Bradley zul je nooit meer problemen hebben met het roken van notoir moeilijk vlees, zoals borststuk.

Nooit eerder was het roken van vlees zo eenvoudig. Zolang je deze tips en trucs toepast, zul je verbazingwekkend gerookt voedsel creëren.