How to clean your food smoker

Hoe schoon Uw voedselrooker

Posted on: January 11, 2023In de loop der jaren, omdat ik mijn Bradley -roker heb gebruikt, zijn er een aantal vrienden en familie die besloten om de sprong te wagen en een Bradley voor zichzelf heeft gekocht.

Door de jaren heen, toen ik mijn Bradley Smoker gebruikte, zijn er een aantal vrienden en familie die besloten de sprong te wagen en een Bradley voor zichzelf te kopen.

Het is moeilijk om de verleiding te weerstaan om langs te komen voor een barbecue en wat gerookte ribben, jalapenopoppers of kippenvleugels te proeven en je niet naar de plaatselijke winkel te laten lokken om je eigen roker te pakken.

Het is gebruikelijk dat mensen mij veel vragen stellen in de eerste paar maanden waarin ik de ins en outs van roken leerde kennen. Waarschijnlijk een van de meest gestelde vragen die ik krijg, gaat over het schoonmaken van de roker. Dus ik dacht dat ik dit artikel zou schrijven om te vertellen hoe ik mijn roker en zijn vele onderdelen schoonmaak.

Hoe u de rekken schoonmaakt

Het is belangrijk om deze racks na elke rookbeurt te schrobben. Soms kan voedsel na het roken aan het rooster blijven plakken, en meestal is er ook sprake van een opeenhoping van zwarte rookresten op de stalen roosters.

Gewoon in heet zeepsop wassen en de rekken schoon schrobben. Afhankelijk van de opbouw gooi ik ze gewoon in de vaatwasser om ze meteen schoon te maken. Andere keren hebben ze wat meer werk nodig en trek ik de schrobborstel eruit om ze schoon te maken. Het gebruik van de Bradley Magic Mats maakt je leven een stuk makkelijker, omdat de rekken niet zo vies worden.

De Drip Bowl is zeer eenvoudig te wassen

Oké, ik zal de eerste zijn om het toe te geven. Er zijn momenten dat ik na het roken de kom vol verbrande bisquetten en water laat staan. Ik bedoel, het is gemakkelijk om te vergeten het schoon te maken na het roken van al dat geweldige eten.

Je bent aan het eten, op bezoek bij vrienden, het wordt avond en voordat je naar bed gaat, doe je de hoes over je roker. Dan gaat er misschien een week voorbij en wil je iets roken. Je opent de deur en ontdekt dat de kom vol water en verkoolde bisquetten zit – oeps!

Ik maak de bowl graag na elke rookbeurt schoon, maar als je dat niet hebt gedaan, gooi je de inhoud gewoon weg en was je de roestvrijstalen bowl in heet zeepsop. Dan is hij klaar voor de volgende rookbeurt!

Voor de V-vormige lekbak is een schrobborstel nodig

Deze lekbak met sleuven die de bisquettebrander en de lekbak bedekt, is waarschijnlijk het deel van de roker dat er de meeste rommel op krijgt. Alles wat van het gerookte voedsel druipt, valt op dit dienblad en na het roken van ribben, kip of buikspek kan het dienblad een puinhoop worden!

Ook al kan er na slechts één keer roken een hoop rommel in zitten, het is eigenlijk vrij eenvoudig schoon te maken. Ik wacht tot de roker volledig is afgekoeld en verwijder de lade.

Vervolgens schraap ik met behulp van een grill-/bbq-schraper en een schrobborstel alle rommel in een zak en schrob deze schoon. Indien nodig kan het wassen van de lade in heet zeepsop ervoor zorgen dat deze er weer bijna als nieuw uitziet! Ik probeer het na elke rookbeurt schoon te maken, vooral als er veel druppels op de lade zijn gevallen.

De zegels van de deur

Als u de roker laat draaien, verzamelen zich veel rookresten op de deur. Na verloop van tijd kan er wat vuil op de afdichting van de deur terechtkomen.

Het is helemaal niet erg, maar het kan ervoor zorgen dat de deur een beetje blijft hangen. Ik merk dat na een paar lange rookbeurten de afdichtingen op de deur snel moeten worden schoongemaakt.

Dit wordt gedaan met behulp van een washandje en warm zeepsop. Veeg gewoon de deurafdichtingen en het frame van de roker af waar ze de deurafdichtingen raken. Door deze plekken schoon te maken, blijft de deur soepel openen en sluiten.

De Bisquettebrander

In de loop van de tijd heb ik ontdekt dat er zich in de bisquettebrander wat as kan ophopen. Ik rook veel en het gebeurt niet vaak. Ik merk het echter als de bisquetten niet zo goed doorbranden als zou moeten.

Als er zich as in de brander ophoopt, lijkt de warmteoverdracht naar de verse bisquetten te verminderen. En als u in uw lekbak kijkt, ziet u dat de bisquetten slechts voor 2/3 verbrand zijn.

Het reinigen van de brander is zeer eenvoudig te doen. Zorg ervoor dat de brander koel is en verwijder de V-vormige lekbak om veel ruimte te hebben. Gebruik vervolgens een stuk gereedschap om de resterende as van de onderkant van de bisquettebrander af te schrapen.

Terwijl een grill-/bbq-schraper werkt, gebruik ik persoonlijk een oude platte schroevendraaier. Hij is klein genoeg om in de hoekjes van de brander te passen, en werkt voor mij als een tierelier!

De Smoker Walls hebben karakter. Maak ze niet schoon!

Dit is het enige deel van de roker dat ik nooit probeer schoon te maken. Ik vind het heerlijk om de zwarte rookresten overal op de muren van mijn roker te zien.

Het laat zien dat ik het veel gebruik. Bovendien ben ik van mening dat deze 'kruiden' van de roker ook de smaak zal versterken van alles wat in de machine wordt gekookt.

Nu kan er na verloop van tijd wat schilfering optreden en ik schraap eenvoudig alle zwarte vlokken van de rookwanden. Verder doe ik niets anders. Ik heb mijn smokermuren nog nooit schoongewassen of geschrobd. Dat zou al het karakter van mijn roker wegnemen!