Steak Doneness Internal Temperature & Times

Steak Doneness Interne temperatuur in tijden

Posted on: January 17, 2023De zomer is misschien wel het ultieme seizoen voor alle rookervaringen. Het weer is meestal perfect om buiten te koken, zodat u uw ideale barbecue-ervaring kunt opzetten.

De zomer is misschien wel het ultieme seizoen voor alle rookervaringen. Het weer is meestal perfect om buiten te koken, waardoor u uw ideale barbecue-ervaring kunt creëren. En wat is er beter dan de zinderende rook van je favoriete BBQ-klassiekers, of het nu gaat om korte ribben, hamburgers, hotdogs of steaks. Het creëert een onweerstaanbare, smaakvolle rook die u en uw gasten zal laten kwijlen naar de smaak, zelfs voordat u het gerookte vlees uit de voedselroker haalt.

U hoeft zich geen zorgen te maken als u nog niet bekend bent met het roken van voedsel, omdat het geen complex proces is. Het is een gemakkelijke en boeiende ervaring voor het bereiden van voedsel die iedereen gemakkelijk in zijn achtertuin kan uitvoeren. Het enige dat u nodig heeft, zijn de benodigdheden, waaronder een voedselroker (we raden een van onze Bradley-voedselrokers aan), aromatische bisquetten of hout, uw favoriete stuk vlees, een kookthermometer en ander keukengerei om u op weg te helpen. Misschien wilt u uw recept ook binnen handbereik houden.

Vandaag gaan we een van de meest voorkomende zorgen uit de rookkamer met u delen. Hoewel biefstuk een van de meest gerookte stukken vlees is, is het vaststellen van de gaarheid ook een van de meest voorkomende zorgen. Er zijn veel manieren om te bepalen of uw steak goed gaar is, inclusief het monitoren van de interne temperatuur en de kooktijd. Maar welke methode het ook is, het kan een uitdagende taak zijn, vooral voor beginners.

Wat is de gaarheid van steak?

A gemeenschappelijke definitie voor gaarheid van steak als maatstaf voor hoe goed een stuk vlees gaar is, gebaseerd op de kleur, sappigheid en interne temperatuur. Minder gaar steaks zien er van binnen uit als rauw vlees, wat bij goed gegaarde steaks niet het geval is. Het gaarheidsconcept is ook van toepassing op andere soorten vlees, waaronder gevogelte, lamsvlees en varkensvlees.

Er zijn verschillende graden van gaarheid van de steak, variërend van rare, medium rare, medium, medium well tot well done.

  • Zeldzaam – dit is de minst gekookte biefstuk en is geheel rood. Het is één fase net na rauw vlees, maar wordt aan de buitenkant gekookt. Sommige mensen houden van Blue Rare, een nog minder gekookte biefstuk die voor minder dan 75% dichtgeschroeid is.
  • Medium zeldzaam – bijna overal aangebraden. De steak heeft een zacht en sappig rozerood hart maar een stevige buitenkant.
  • Medium – de biefstuk is voor ongeveer 50% gaar met grotere grijsbruine delen en een rood/roze kern.
  • Medium well – de biefstuk is van buitenaf hoofdzakelijk bruin, maar met een licht roze vleugje in het midden.
  • Goed gedaan – er is geen spoor van roze; het is meestal grotendeels grijsbruin. Deze steak is low and slow gegaard, wat resulteert in een rondom gegaarde, malse en sappige steak.

Zijn zeldzame en medium zeldzame steaks veilig?

Tot op zekere hoogte zijn de meeste mensen bang om rare/blue rare en medium-rare steaks te eten. Dit is normaal gezien de vele bronnen over hoe veilig of onveilig rauw vlees kan zijn. Maar dit hoeft geen grote zorg te zijn. Er zijn goed vastgelegde minimum- en standaardtemperatuurrichtlijnen voor het roken van uw steaks. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) verduidelijkt de richtlijnen voor de kooktemperatuur, vooral voor steaks. Daarom maakt het niet uit of de stok een roze kern heeft of niet, op voorwaarde dat hij gerookt is tot ten minste 63 °C (145 °F), wat de USDA aanbeveelt.

Hoe weet ik of mijn steak gaar is?

Er zijn verschillende methoden die u kunt gebruiken om de gaarheid van uw steak te bepalen.

Hoewel je kunt vertrouwen op de kleur en het sap van de biefstuk om de gaarheid ervan te bepalen, kunnen ze misleidend zijn. Ze zijn niet de beste indicatoren voor de gaarheid, vooral niet om te bepalen of uw biefstuk klaar en veilig is om te eten.

De vingermethode is ook een andere populaire methode om de gaarheid van een biefstuk te bepalen. Dit doe je door met de wijsvinger in de biefstuk te prikken en de taaiheid van het vlees te voelen. Een zeldzame biefstuk is vergelijkbaar met het gevoel dat u krijgt als u in uw wang prikt, een middelgrote biefstuk voelt hetzelfde als wanneer u uw kin aanraakt, en een doorbakken biefstuk zal taaier zijn en bijna uw voorhoofd aanraken. Dit zou u een ruwe schatting moeten geven van hoe gaar uw steak is en u helpen de gaarheid van het vlees te bepalen.

Maar deze twee kijk-en-voel-methoden zijn nooit de beste om de gaarheid van uw steak te bepalen. We raden u ten zeerste aan een vleesthermometer te gebruiken om u te helpen bij het bepalen van de gaarheid. Voor nauwkeurigere resultaten raden wij u ook aan om de temperatuur van het vlees zorgvuldig vanuit het midden van de biefstuk te controleren.

U kunt ook bij ons lenen Bradley officiële rooktemperatuurgids voor alle andere soorten vlees voor uw rookervaringen.

Hier is nog een artikel over de gaarheid van steak:
5 Steak gaarheid Interne temperaturen en tijden

Voor meer geweldige ideeën over hoe u het meeste uit uw Bradley Smoker kunt halen, kunt u de geweldige artikelen op onze pagina bekijken Bradley Smoker Blog over eten roken voor meer tips & trucs.