Pink Butcher Paper: How and Why to Use It

Roze slagerpapier: Hoe en waarom het te gebruiken

Posted on: January 18, 2023Eten roken wordt steeds populairder onder barbequeliefhebbers vanwege de intense rokerige smaak die het aan het eten geeft. Deze liefde voor gerookt voedsel heeft velen gemotiveerd om een voedselroker in hun achtertuin aan te steken, maar soms komt het resultaat niet naar wens.

Het roken van voedsel wordt steeds populairder onder barbecueliefhebbers vanwege de intense rokerige smaak die het aan het voedsel geeft. Deze liefde voor gerookt voedsel heeft velen gemotiveerd om een voedselroker in hun achtertuin aan te steken, maar soms komt het resultaat niet uit zoals gewenst. Verschillende trends en rages met betrekking tot het roken van voedsel zijn in de loop van de tijd vervaagd. Degenen die echt een verschil hebben gemaakt in het proces zijn echter goed bewaarde pitmastergeheimen geworden. Ja, het gebruik van roze slagerpapier is zo’n trend die snel een inhaalslag maakt onder barbecueliefhebbers, en om de juiste redenen.

In dit artikel worden alle mogelijke gebieden met betrekking tot het gebruik van roze slagerpapier onderzocht en waarom dit een betere optie kan zijn dan vertrouwde aluminiumfolie. Laten we beginnen met uit te leggen wat dit artikel is.

Wat is slagerpapier?

Het is een soort ambachtelijk papier dat wordt gebruikt voor het verpakken van vlees of andere soorten voedsel tijdens de laatste fasen van het roken om het vochtig en zacht te houden. Slagerpapier wordt gemaakt van de pulp van zuidelijke den en is goedgekeurd door de FDA. Omdat het papier is behandeld met een speciaal lijmmiddel dat het vlees conserveert, is het elastischer en moeilijker te scheuren. Dit proces maakt het ook poreuzer. Het is verkrijgbaar in roze, wit en bruin, waarbij roze (meer een perzikkleurige tint) wordt gebruikt voor het roken van voedsel.

Verwar slagerpapier niet met steakpapier. Ze zijn totaal verschillend. Roze slagerpapier wordt gebruikt om het vlees tijdens het roken in te pakken, terwijl steakpapier in commerciële winkels wordt gebruikt om het vlees tentoon te stellen en besmetting te voorkomen.

Verschil tussen slagerpapier/vetvrij papier/diepvriespapier

In tegenstelling tot vetvrij papier of diepvriespapier vat slagerpapier geen vlam als het wordt blootgesteld aan hitte. Het is dus veilig en speciaal gemaakt voor het roken van voedsel. Vetvrij papier kan het voedsel bederven en ook giftige dampen afgeven als het in een voedselroker wordt geplaatst.

Wanneer gebruik je roze slagerpapier?

Bij het roken van stukken vlees, zoals borststuk of ribben, moeten ze na een bepaalde tijd worden omwikkeld voordat ze perfect gaar zijn. Dit helpt het vlees sappig te houden door overmatig vochtverlies te voorkomen. Terwijl sommigen hier liever aluminiumfolie gebruiken, kan slagerpapier een betere optie zijn.

Controleer wanneer het vlees de kraam bereikt. Dit betekent dat wanneer het middengedeelte van het vlees niet meer in temperatuur stijgt, het het stalniveau bereikt. Het voedsel moet worden ingepakt zodra het de stal bereikt, om verder vochtverlies door hete rook te voorkomen. Over het algemeen treedt het overslaan op wanneer de interne temperatuur van het vlees 71 tot 77 ° C (160 tot 170 ° F) bereikt.

Er ontstaan kraampjes wanneer het vlees langzaam wordt gekookt op een constant lage temperatuur. Temperatuurbeheersing kan lastig zijn voor mensen die geïmproviseerde rokers of traditionele rokerijen gebruiken. Onze suggestie zou zijn om een geavanceerde voedselroker te gebruiken die zelfvoorzienend is en zonder veel tussenkomst werkt. De Bradley Smoker is bijvoorbeeld een goede optie. De Bradley Smoker heeft een digitale console voor vooraf ingestelde temperatuur, timer, automatische brandstoftoevoer en dubbele warmte-elementen om je een leuke rookervaring te bezorgen. Een Bradley Smoker werkt het beste met Bradley-bisquetten die een precieze tijd branden, waardoor de temperatuur onder controle blijft. Bradley-bisquetten produceren schone, gearomatiseerde rook omdat ze automatisch doven voordat ze in as veranderen.

Hoe roze slagerpapier te gebruiken

Roze slagerpapier wordt geleverd in rol- of velvorm die gemakkelijk kan worden gebruikt. Wikkel het om het vlees, net als aluminiumfolie. Zorg ervoor dat het vlees volledig onder het papier zit voordat je het verder rookt. Je kunt het strak om het vlees wikkelen als je een aangebraden korst op de buitenste laag wilt. Als de korst zich al heeft gevormd voordat deze de stal bereikt, is het slagerpapier ook veilig te gebruiken, omdat het de bast niet bederft.

Voordelen van het gebruik van roze slagerpapier

Slagerpapier is goedkoop, dus budget is hier nooit een probleem. Wat nog meer voordelen biedt, is dat slagerpapier het vlees kan helpen de maximale rooksmaak te absorberen, omdat het poreus is. Aluminiumfolie is luchtdicht en voorkomt het in- en uitstromen van lucht uit het vlees. Slagerpapier laat de rook binnendringen en houdt tegelijkertijd het vocht in het vlees vast.

Aluminiumfolie kan gemakkelijk opwarmen als het wordt blootgesteld aan hete rook. Hierdoor kan de temperatuur van het vlees stijgen, waardoor het voedsel te dicht schroeit of te gaar wordt. Houd er rekening mee dat door het te veel roken van stukken vlees, zoals borststuk, ze taai en moeilijk eetbaar kunnen worden. Slagerpapier houdt de temperatuur onder controle omdat het ademend is.

Aluminiumfolie kan een aangebraden korst die zich al heeft gevormd verpesten door het vlees te verstikken. Met slagerpapier is de kans hierop nihil. Ook kan slagerpapier worden gebruikt voor het verpakken van elk type rookvlees. Dit papier heeft meerdere toepassingen. Het helpt het gerookte voedsel langer warm te houden en kan worden gebruikt om voedsel te serveren of te bewaren.

Bekijk dan deze artikelen over folie en slagerpapier:
Is folie of slagerpapier beter om te roken?
Moet u uw vlees in uw roker in folie verpakken?

We hopen dat deze informatie over het gebruik van roze slagerpapier je heeft geholpen om meer te gaan roken voor je volgende barbecuefeest. Meer interessante Bradley-tips en -trucs over het roken van voedsel kunt u vinden op de Bradley Smoker-blog.