Can You Freeze Smoked Ribs?

Kun je Bevriezen Gerookte ribben?

Posted on: January 17, 2023Dus je was te enthousiast en rookte meer ribs dan je kon opdrinken. Of misschien was je van plan een feestje te annuleren, maar je hebt de ribben al voorgekookt. En nu heb je een aantal heerlijke restjes gerookte ribs die je niet zeker weet hoe je moet bewaren.

Dus je was te enthousiast en rookte meer ribben dan je op kon. Of misschien had je een feestje gepland dat werd afgelast, maar heb je de ribben al voorgekookt. En nu heb je een paar heerlijke gerookte ribben waarvan je niet zeker weet hoe je ze moet bewaren.

Hoe het ook zij, het antwoord is ja: je kunt gerookte ribben zeker twaalf maanden invriezen. Met slechts een paar handelingen kun je lang genieten van je overgebleven spareribs.

Hoe u ribben klaarmaakt voor invriezen

Voordat we op het hoe ingaan, is het belangrijk om op twee dingen te wijzen: ten eerste is het beter om de ribben volledig te koken voordat je ze invriest dan gedeeltelijk koken.

Hoewel het gedeeltelijk koken van ribben ze beschermt tegen overkoken en uitdrogen, vormen ze ook een gevaar voor de gezondheid. De USDA raadt aan om de interne temperatuur van het vlees op minimaal 63°C te brengen.

Ten tweede: zodra u klaar bent met koken, moet u uw ribben zo snel mogelijk invriezen. Laat ze niet te lang op het aanrecht liggen om af te koelen, omdat dit tot problemen met de voedselveiligheid kan leiden. Het bewaren van vlees in de zone van 40°F tot 140°F (4°C tot 60°C) biedt een medium waarin schadelijke bacteriën kunnen groeien.

Hoe gerookte ribben in te vriezen

Hier volgen enkele tips om het proces soepeler en sneller te maken.

  • Verdeel de ribben in kleine porties. Porties voor één portie zijn beter en handiger. U kunt ervoor kiezen om ze nu allemaal te sausen of te wachten tot het tijd is om de afzonderlijke porties te bereiden.
  • Wikkel ze stevig in folie en plaats ze in waterdichte plastic zakken. Stop uw porties in een diepvrieszak met ritssluiting. Zorg ervoor dat je alle lucht eruit hebt geperst en plaats de zak vervolgens in de vriezer.
  • Als u een vacuümsysteem heeft, zou dit proces sneller moeten zijn. Sluit de diepvrieszak met de ribben vacuüm af om het vochtverlies tijdens de opslag te verminderen.
  • Plaats uw ribben in een met ijs gevulde koeler en bedek ze met ijs. Blijf de temperatuur controleren tot deze rond de 4 °C ligt en plaats ze vervolgens in de vriezer. Zolang je ze goed afsluit, kunnen je ribben tot twaalf maanden meegaan zonder dat ze bederven.

Hoe bevroren ribben op te warmen

Er zijn verschillende opties waaruit u kunt kiezen om uw bevroren ribben op te warmen. Waarschijnlijk heb je gekozen voor de langzaam rokende bereidingswijze, omdat ze hierdoor vochtig blijven.

Je moet bij het opwarmen een vergelijkbare langzame methode kiezen om ervoor te zorgen dat je geen droge en taaie puinhoop krijgt. Als algemene regel geldt dat u geen directe en hoge hitte moet gebruiken bij het opwarmen van uw ribben.

Hieronder hebben wij verschillende opwarmmethoden uiteengezet.

1. Oven

Hiervoor moeten eerst de ribben worden ontdooid. Plaats de ribben een dag voordat u ze wilt bereiden in de koelkast om te ontdooien. Zodra ze klaar zijn, verwarm je de oven voor op 107–121 °C (225–250 °F). Voeg een beetje saus of bouillon toe om de ribben vochtig te maken. Bedek de ribben met folie en plaats ze in een pan. Houd je vleesthermometer in de buurt, zodat u zeker weet wanneer de interne temperatuur de aanbevolen 60°C (145˚F) bereikt. Bij een constante temperatuur van 107°C (225˚F) voor babyruggen moet dit ongeveer 4,5 uur duren. Haal de ribben uit de oven en laat ze voor het serveren in de saus weken.

2. Gebruik een warmwaterbad

Dit is een snellere en eenvoudigere methode om ribben op te warmen. In tegenstelling tot andere methoden is voor deze methode geen ontdooiing vereist. Je hoeft alleen maar een pan water te koken en de vacuümzak met je ribben in het water te plaatsen. Dek de pan af, zet het vuur uit en laat de zak in het waterbad liggen om het koken te voltooien. Dit kan 1 tot 1,5 uur duren.

3. Een magnetron gebruiken

Hoewel magnetrons sneller en gemakkelijker te gebruiken zijn om bijna alle soorten voedsel op te warmen, zijn ze in dit geval geen goede optie. Ten eerste verwarmen ze niet gelijkmatig. Ten tweede zijn ze berucht vanwege het uitdrogen van voedsel, en vocht is je vriend bij het opwarmen van ribben. Wacht niet tot je haast hebt en honger hebt, en de magnetron is de enige overgebleven optie om van je ribben te genieten. Als je geduldig had gewacht tijdens het langere rookproces, zou je waarschijnlijk nog wat langer kunnen wachten.

Ten slotte

Het invriezen van je overgebleven gerookte ribben is een geweldige manier om ze lang te bewaren. Hier zijn een paar afhaalrestaurants waarmee u rekening moet houden:

  1. Vries uw ribben onmiddellijk na het koken in om gezondheidsproblemen te voorkomen die kunnen voortvloeien uit het bewaren van vlees in de zone van 4°C tot 60°C (40°F tot 140°F).
  2. Het bewaren van de ribben in vacuümdichte zakken is de beste manier om voor minimaal vochtverlies te zorgen, maar andere methoden werken ook, als je ze goed doet.
  3. Vermijd hoge en directe hitte bij het opwarmen van uw ribben om ze zacht en vochtig te houden. Ga voor de lage en langzame aanpak.
  4. Op de juiste manier opgeslagen bevroren ribben kunnen tot 12 maanden vers blijven.

Hier zijn een paar recepten voor gerookte ribben die u kunt uitproberen op uw Bradley Smoker:
Hoe 3-2-1 ribben te roken
Gerookte babyruggen in de Bradley Smoker
Zo maak je gerookte no-wrap ribben

Voor meer geweldige ideeën over hoe u het meeste uit uw Bradley-roker, bekijk de geweldige artikelen op onze Bradley Smoker Blog over eten roken voor meer tips & trucs.