How to Season Your Bradley Smoker in 7 Easy Steps

Hoe Breng uw Bradley -roker op smaak In 7 eenvoudige stappen

Posted on: January 12, 2023



Dus je hebt zojuist een Bradley -roker gekocht! Welkom in de prachtige wereld van roken. Voordat u uw nieuwe roker gebruikt, moet u deze op smaak brengen. Lees verder onze gids over hoe u uw Bradley -roker kunt op smaak brengen in 7 eenvoudige stappen.

U heeft dus zojuist een Bradley Smoker gekocht! Welkom in de wondere wereld van het roken. Voordat u uw nieuwe roker gebruikt, moet u deze op smaak brengen. Lees verder onze gids over hoe u uw Bradley Smoker in 7 eenvoudige stappen op smaak kunt brengen.

Door uw nieuwe roker op smaak te brengen, bereidt u hem voor op het koken door eventuele resten van het productieproces, zoals machineolie en stof, te verbranden. Het goede nieuws is dat dit een eenmalig proces is dat slechts ongeveer twee uur duurt!

Als u de handleiding al heeft doorgenomen, is het u misschien opgevallen dat er sprake is van “het op smaak brengen van de roker” voordat u daadwerkelijk uw eerste stuk vlees gaat roken.

Pro-tip: Zorg ervoor dat zowel de waterpan als de roker leeg zijn voordat u begint met kruiden!


Hoe u uw Bradley-roker kunt kruiden in 7 eenvoudige stappen

Je roker op smaak brengen als eerste stap!

Het lijkt misschien een frustrerend proces om uw roker in eerste instantie op smaak te brengen. Ik begrijp het. Er ligt een groot assortiment ribben, varkenshaas of borststuk in de koelkast, klaar om in de roker te gaan, maar nu kom je erachter dat de roker gekruid moet worden.

Kom op! Maak je geen zorgen, het op smaak brengen van de smoker duurt niet lang en binnen een paar uur is hij klaar voor al je eet-rookdromen!

Leren hoe te Seizoen!

De Bradley Smoker is een gloednieuw product en de binnenmuren moeten volledig schoon zijn. Daarom zal het kruiden van de roker de wanden en het interieur van de roker bedekken met een dunne laag rookopbouw. Hierdoor ontstaat een besloten rookomgeving die een verbeterde rooksmaak geeft aan wat u ook rookt.

Na verloop van tijd zal de rookophoping op de muren toenemen. Als gevolg hiervan zal het van glanzend aluminium veranderen in een verkoolde zwarte coating. Dit is een welkome ontwikkeling, want hiermee laat je niet alleen zien dat je een ervaren roker bent, maar krijgt je vlees ook nog eens een superieure rooksmaak!

Dus, hoe breng ik de roker op smaak? Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Volg deze stapsgewijze tips om uw Bradley Smoker in 7 eenvoudige stappen op smaak te brengen!


Vóór het kruiden!
  1. Zorg ervoor dat u de smoker volgens de handleiding in elkaar heeft gezet.
  2. Vul de metalen kom met water en plaats deze in de roker, waar de bisquetten van de brander vallen.
  3. Plaats alle smokerrekken op hun plaats in de smoker.
  4. Zet de bovenste ventilatieopening half open.
  5. Plaats 8 houtbisquetten in de voorraadbak. Het maakt eigenlijk niet uit welke smaak hout je gebruikt.
  6. Zet de roker aan en stel deze in op een temperatuur van 250 F.
  7. Sluit de deur en laat de roker 2 – 2 1/2 uur draaien.

De nasleep.

Ten slotte

Dat is het.

Zo eenvoudig is het kruiden van de smoker. Nadat u de Bradley Smoker 2 – 2 1/2 uur heeft laten draaien, is hij klaar voor gebruik. De muren, het interieur en de rekken zijn allemaal gekruid. Door een nieuwe roker op smaak te brengen, worden alle oliën en verontreinigingen verbrand die zijn opgepikt of overgebleven na de productie. Het is een MUST-proces voordat u uw eerste heerlijke vlees gaat bereiden!

Nu is het tijd voor je eerste rookbeurt. Wat zal het zijn? Ribben? Borst? Zalm? O, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Veel rookplezier!