Als je genoten hebt van onze Groentengrillgids, dan zul je ook onze gerookte groentengids geweldig vinden! Het komt net op tijd naar je toe voor de oogst, die net om de hoek staat.
We hebben het gemakkelijk gemaakt om toegang te krijgen tot heerlijk smakende gerookte recepten voor populaire groenten, allemaal op één plek. Maak nu een bladwijzer, zodat u er snel naar kunt verwijzen wanneer u maar wilt.
Omdat roken een laag en langzaam proces is, moet je ervoor zorgen dat de groenteporties van dezelfde dikte zijn. Hierdoor worden ze overal gelijkmatig gaar. In de onderstaande secties leggen we uit hoe je elke groente snijdt.
Scroll naar beneden om de groente te vinden die je zoekt of klik gewoon op een link hieronder:
Artisjokken
Voorbereiding: Snoei de punten af en snij de stengels ter hoogte van de basis. Schraap de vage choke eruit. Stoom gedurende 20 minuten, spoel af met water en laat drogen.
Rookmethode: Rook gedurende 2 uur in zijn geheel met bisquetten naar keuze op 100°C (225°F) of tot ze zacht zijn.
Tip: Vul de gevulde gerookte artisjokken met je favoriete dressing en garneer met peterselie.
Asperges
Voorbereiding: Knip de uiteinden af, bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze met koosjer zout.
Rookmethode: Rook gedurende 90 minuten met bisquetten naar keuze op 100°C (225°F) of tot ze gaar zijn.
Tip: Besprenkel met boter en geroosterde knoflook en plaats deze over gebakken uien voor een mooie presentatie.
Paprika
Voorbereiding: Door de paprika’s in hun geheel te roken, houden ze meer vocht vast. Was ze eenvoudig en knip de stelen af.
Rookmethode: Rook gedurende 90 minuten met Mesquite smaak Bisquetten op 100°C (225°F) of tot ze gaar zijn.
Tip: Gerookte paprika's zorgen voor beter smakende omeletten, salades, sandwiches en meer. Vul met Andouille-worst voor de complete ervaring.
Kool
Voorbereiding: Haal de kool eruit en spoel goed af met water. Steek een klontje boter door het midden en steek twee kippenbouillonblokjes in de boter. Wikkel het gedeeltelijk in aluminiumfolie en laat de bovenkant open.
Roken Methode: Rook gedurende 4 uur met Hickory smaak Bisquetten op 100°C (225°F) of tot ze gaar zijn.
Tip: Bestrooi met ongeveer 1 1/2 theelepel steakkruiden voor meer smaak.
Chilipepers
Voorbereiding: Gebruik voedselveilige handschoenen en oogbescherming, spoel de paprika's af en plaats ze direct op het rookrek. Voor hete pepers verwijdert u de stengels en snijdt u de zaden eruit voor minder kick.
Roken Methode: Rook gedurende 3 uur met Pecannoot smaak Bisquetten op 95°C (200°F) of tot ze gaar zijn.
Tip: Je kunt je chilipepers afmaken door ze te drogen zodat ze in een Ziploc-zakje bewaard kunnen worden. Hydrateer ze opnieuw met water of olijfolie.
Maïskolf
Voorbereiding: Trek de schil voorzichtig terug om de zijde te verwijderen. Enkele uren in water laten weken. Bestrijk de maïs met olijfolie, bestrooi met een theelepel groene uien en vouw de kafjes terug zoals ze waren vastgebonden of de uiteinden gedraaid.
Roken Methode: Rook gedurende 90 minuten met Els smaak Bisquetten op 100°C (225°F), halverwege één keer keren.
Tip: Week de maïs enkele uren in water voordat u ze in de roker doet voor meer vocht. Meer details hier
Aubergine
Voorbereiding: Snijd in ronde plakjes van 1/4 inch dik en marineer met knoflook, basilicum, balsamicoazijn, zout en peper. Laat 15 minuten inwerken.
Roken Methode: Rook gedurende 60 minuten met Appel smaak Bisquetten op 95°C (200°F) of tot ze gaar zijn. Als je klaar bent, doe het dan in een grote kom en bestrijk het lichtjes met olijfolie.
Tip: Wanneer je aubergine van de grill serveert, lijkt deze harder te worden als deze afkoelt, waardoor het moeilijk wordt om op sandwiches te eten. Het roken van de aubergine zorgt hiervoor!
Knoflook
Voorbereiding: Schil de bol en verwijder het worteluiteinde. Bestrijk ze met olijfolie en plaats ze in de roker met een afstand van minimaal 1/2 inch tussen elke bol.
Roken Methode: Rook gedurende 2 uur met Pecannoot smaakbisquetten bij 100°C (225°F).
Tip: Nadat de rook is aangebracht, kunt u de bollen nog verder roosteren in de oven op een hogere temperatuur om de smaak te accentueren.
Paddestoelen
Voorbereiding: Goed schoonmaken en bestrijken met olijfolie. Strooi er wat versgemalen zwarte peper, knoflookzout en gehakte kruiden over. Plaats in de rookmand.
Roken Methode: Rook gedurende 90 minuten met bisquetten naar keuze op 100°C (225°F) of tot ze gaar zijn.
Tip: Gebruik grote Portobello-doppen voor meer smaak en snijd dikke plakjes om te serveren. Voor een mooie presentatie serveer je het met gehakte tomaat en groene ui.
Uien
Voorbereiding: Verwijder de schil en snijd de bovenste en onderste delen van de uien af. Bestrooi met versgemalen zwarte peper, knoflookzout en een plakje boter per ui. Wikkel het gedeeltelijk in aluminiumfolie en laat de bovenkant open.
Roken Methode: Rook gedurende 2 uur met bisquetten naar keuze op 100°C (225°F) of tot ze zacht zijn.
Tip: Voeg een plakje spek toe en besprenkel met Marsala-wijn voordat u het in de roker doet voor een betere smaak.
Aardappelen
Voorbereiding: Laat het heel of halveer het, afhankelijk van de grootte, bestrijk het met olijfolie en bestrooi met koosjer zout en versgemalen zwarte peper (inwrijven met spekvet?).
Roken Methode: Rook gedurende 2 uur met bisquetten naar keuze op 100°C (225°F) of tot ze gaar zijn.
Tip: Bestrooi met een mengsel van knoflookpoeder, uienpoeder, paprika, gedroogde rozemarijn en gedroogde tijm voor een uitstekende gekruide smaak.
Tomaten
Voorbereiding: Snij van boven naar beneden doormidden. Bestrijk ze met olijfolie, bestrooi ze met koosjer zout en plaats ze in de roker met de gesneden kant naar beneden.
Roken Methode: Rook ongeveer 45 minuten mee Mesquite smaak Bisquetten op 95°C (200°F) of totdat de schil gemakkelijk loslaat.
Tip: Kan overgebleven tomaten gebruiken in sauzen en salsa's, volgens dezelfde aanwijzingen als voor gewone tomaten.
Courgette & Pompoen
Voorbereiding: Snij in de lengte in helften van 1/2″. Bestrijk ze met olijfolie, bestrooi ze met koosjer zout en versgemalen zwarte peper.
Roken Methode: Rook gedurende 60 minuten met Hickory smaak Bisquetten op 100°C (225°F) of tot ze gaar zijn.
Tip: Besprenkel voor het serveren licht balsamicoazijn over de courgette.
Samengevat
Gerookte groenten zijn lekker, of je ze nu zo serveert of naast heerlijk gerookt vlees.
Vergeet niet om de groenten met olijfolie te bestrijken, zodat ze niet aan de rookrekken blijven plakken. Een klein beetje koosjer zout is ook altijd een goed idee. Voeg voor meer smaak verse specerijen en kruiden naar keuze toe.
Zoals altijd horen we graag uw suggesties in de reacties hieronder!