Smoked Food in Canada

Gerookt voedsel in Canada

Posted on: January 12, 2023Canada heeft een lange geschiedenis en traditie van het roken van voedsel. Traditioneel, omdat het ook elders gebeurde, gebruikten mensen het om vlees en vis te behouden vóór de komst van koeling.

Fijne Canadadag allemaal!

Canada heeft een lange geschiedenis en traditie op het gebied van het roken van voedsel. Traditioneel, zoals ook elders gebeurde, werd het vóór de komst van de koeling gebruikt om vlees en vis te conserveren.

Roken zorgde ervoor dat voedsel langer houdbaar was en tijdens de wintermaanden, wanneer voedsel schaarser was. Roken zorgde er niet alleen voor dat voedsel behouden bleef, maar gaf het ook een geweldige smaak.

Niet meer nodig, maar wel om van te watertanden

Nu we in vrijwel alle huizen koelkasten hebben, hoeven we voedsel niet meer te roken om het te bewaren, maar dat geldt ook voor de smaak die het geeft. Het roken van voedsel is nog steeds heel gebruikelijk en maakt deel uit van de moderne tradities in veel noordelijke landen, zoals Groenland, Rusland, Siberië, Scandinavië en Canada.

De Canadese keuken is notoir moeilijk te definiëren. Joe Clark, onze 16e De premier zei: “Canada heeft een keuken vol keukens. Geen stoofpot, maar een smorgasbord.” Ons eten wordt beïnvloed door zoveel andere landen dat er zo weinig puur Canadese gerechten zijn.

Gerookte zalm, Donairs, Perogies, de Canadese keuken?

Velen van ons produceren een aantal van de beste koudgerookte zalm, maar het is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Scandinavische landen. Nova Scotia heeft misschien zijn eigen stijl van donairs, maar het gerecht komt oorspronkelijk uit Turkije. De Canadese prairies maken de beste perogies, maar dat is een gerecht uit Oekraïne. Dus wat is Canadees?

Sommige van onze beroemdste Canadese voedingsmiddelen worden gerookt, zoals...

Gerookt vlees in Montreal-stijl

Warm Gerookte Zalm

Zalm Jerky

Gerookte Goudoog

Gerookte Zalm Snoep

Canadees spek

Omdat we de multiculturele samenleving zijn die we vandaag de dag zijn, zijn er invloeden van over de hele wereld, maar het meeste traditionele gerookte Canadese voedsel is voornamelijk afkomstig van onze First Nations-wortels.

Sommige gerechten zoals Montreal-Style Smoked Meat (waarvan de ware oorsprong op zijn best vaag is) en Canadian Bacon hebben een meer Europese invloed. De verschillende gerookte Canadese gerechten zijn echter afkomstig uit de keuken van onze eerste mensen en zijn eeuwenoud.

Laten we, ter ere van ons geweldige land, vandaag de roker aansteken en Canadees eten maken!