Smoked, Cured, Aged, and Dehydrated Meat: What's The Difference?

Gerookt, gezouten, aged en gedehydrateerd Wat Is Het Verschil?

Posted on: January 17, 2023Vlees is een zeer divers voedsel als het gaat om bereiding. Ongelooflijk, elke methode is uniek en resulteert in een andere smaak en smaak dan het brede profiel van het vlees. U kunt vlees bereiden en koken naar uw smaak, en wat het geval ook is, het resulteert in een hartige, heerlijke, stevige maaltijd, mits u een kwaliteitsrecept volgt.

Vlees is qua bereiding een zeer divers voedingsmiddel. Ongelooflijk, elke methode is uniek en resulteert in een andere smaak en aroma dan het brede profiel van het vlees. U kunt vlees naar eigen smaak bereiden en koken. Het levert hoe dan ook een hartige, heerlijke en stevige maaltijd op, mits u een kwaliteitsrecept volgt.

Een veel voorkomende vraag die de meeste mensen stellen, vooral nieuwelingen in de keuken, is echter het verschil tussen gerookt, gezouten, gerijpt en gedroogd vlees.

Het eerste dat je moet opmerken is dat het allemaal vleesbereidings- en kookprocessen zijn. Je zou hetzelfde soort vlees kunnen hebben, maar deze aanzienlijk verschillende bereidingswijzen hebben een grote impact. Het verschil ligt grotendeels in het soort ingrediënten en de procedure die bij elk ervan betrokken is.

U wilt beslist elk proces kennen en begrijpen voordat u de keuken ingaat, en misschien is dat de reden dat u op deze pagina heeft geklikt. Het goede nieuws is dat we met u zullen delen wat deze verschillende processen betekenen en hoe u ze thuis effectief kunt uitvoeren. Nadat we dit artikel hebben doorgenomen, kunnen we garanderen dat je deze verschillende manieren om je vlees te bereiden wilt verkennen.

Gerookt vlees

Het roken van vlees is een van de beste manieren om de smaak te verbeteren, zelfs voordat je het op de roker gooit. Het wordt vaak koud roken genoemd en kan het beste worden bereikt onder een temperatuurbereik van 55 en 85 ° F (13 en 29 ° C). Pekel en zout zijn de gebruikelijke ingrediënten voor het koud roken van vlees, maar je kunt naar eigen smaak ook extra kruiden toevoegen. U hoeft zich geen zorgen te maken over de lage temperatuur en bacteriën, omdat er goed voor de chemische ingrediënten wordt gezorgd.

Idealiter kan het koude rookproces dagen of weken duren, afhankelijk van je voorkeur.

Genezen vlees

Gezouten vlees verwijst naar vlees dat is behandeld voor conservering door pekelen, roken, inblikken, roken of drogen. Vlees wordt met opzet gekookt om te voorkomen dat het wordt aangevallen door micro-organismen die het schadelijk zouden maken voor consumptie. Het rijpen wordt ook gedaan om de houdbaarheid van het vlees te vergroten en het langer veilig te houden voor consumptie.

Het genezen van vlees is een eeuwenoude praktijk die al eeuwenlang wordt beoefend. Het kan droog, nat of een combinatie van beide worden gedaan. Er wordt drooggezouten om het overtollige zout te extraheren door het vlees af te tappen. Nat uitharden gebeurt met behulp van een mengsel van water en zout in de koelkast. Gecombineerd uitharden is een zeldzaam proces dat zowel het droge als het natte proces combineert. Het wordt meestal gebruikt om hammen te behandelen en wordt in de koelkast uitgevoerd.

Er zijn verschillende manieren waarop je zout of pekel op het vlees kunt aanbrengen. Je kunt ervoor kiezen om het vlees te masseren, te besprenkelen, te injecteren of het vlees in een bakje met zout te laten weken. De ideale manier om uw vlees te laten rijpen, wordt het best bepaald door het stuk vlees dat u bereidt.

Een handige tip bij het drogen van uw vlees is ervoor te zorgen dat u het inpakt om het schoon en in vorm te houden.

Een belangrijk ding om op te merken is dat gezouten vlees vóór consumptie moet worden gekookt.

Bekijk hier onze volledige catalogus met artikelen over het pekelen en drogen van uw vlees:
Wat is het verschil tussen beitsen, pekelen, marineren en uitharden?
Vlees genezen en roken voor het bewaren van voedsel thuis
Aanwijzingen voor het pekelen en drogen van uw vlees voor het roken van voedsel

Oud vlees

Oud vlees is vlees dat in een bepaalde ruimte is opgehangen in een omgeving met een gecontroleerde temperatuur, zodat er een korstige schimmellaag ontstaat. Je kunt het vlees maanden en zelfs jaren ophangen. U moet ervoor zorgen dat u toegang heeft tot alle geschikte apparatuur om het verouderingsproces te vergemakkelijken.

De sleutel om op te merken is dat het vlees zorgvuldig moet worden geschraapt om de schimmelkorst te verwijderen die zich vóór het koken heeft ontwikkeld.

Gedehydrateerd vlees

Gedehydrateerd vlees is door het drogen blijven bestaan. Het drogen van vlees is een van de beste manieren om het lang te bewaren. Een uniek kenmerk van gedroogd vlees is dat het kan worden geconsumeerd zoals het is, zonder koken.

Je kunt gedroogd vlees ook bewaren voor later gebruik nadat je het hebt gekocht. Door het in een luchtdicht afgesloten bakje te plaatsen, blijft het gedroogde vlees maximaal twee weken houdbaar. Zakken met ritssluiting of luchtdicht afgesloten potten kunnen ook een optie zijn.

Door gedehydrateerd vlees in een vacuümdichte zak te bewaren en op kamertemperatuur te laten staan, kan het vlees maximaal een maand bewaard blijven.

Natuurlijk valt er nog zoveel meer te leren over gezouten, gerookt, gedroogd en gerijpt vlees. Het is een eeuwenoud proces en heeft dus een rijke geschiedenis. Maar dit zijn enkele van de essentiële tips die u binnen handbereik moet hebben voordat u de keuken in springt.

Houd er rekening mee dat de meeste verschillende soorten vlees, zoals oud vlees, mogelijk niet direct verkrijgbaar zijn in de supermarkt, omdat ze een unieker en specifieker proces vereisen.

Voor meer geweldige ideeën over hoe u het meeste uit uw Bradley-roker, Bekijk de geweldige artikelen op onze Bradley Smoker Blog over eten roken voor meer tips & trucs.