Canada Day or 4th of July -  Meat Extravaganza

Canada Day of 4 juli - Vlees extravaganza

Posted on: January 11, 2023



Mijn familie verhuisde acht jaar geleden naar ons huidige huis, in de maand juni. In de wens om een ​​stel familie over te hebben en een bijeenkomst te organiseren in ons nieuwe huis, hadden we een grote BBQ in Canada Day op 1 juli.

Mijn familie verhuisde acht jaar geleden, in de maand juni, naar ons huidige huis. In de wens om veel familie op bezoek te hebben en een bijeenkomst in ons nieuwe huis te organiseren, hadden we op 1 juli een grote Canada Day BBQ.

Ik had niet verwacht dat dit het begin zou zijn van een jaarlijkse traditie, maar dat is wel zo en het is nu een van mijn favoriete dagen van het jaar. De afgelopen acht jaar hebben we deze Canada Day BBQ in onze achtertuin georganiseerd.

Een feest voor meer dan 30 personen

Er komen meestal ongeveer dertig familieleden en de regels zijn eenvoudig. Ik zal het vlees verzorgen en koken en alle anderen zijn verantwoordelijk voor het meenemen van salades, desserts, drankjes en andere hapjes.

Ik breng de dag door op het dek met mijn rokers, grills en pizzaoven. Ik kook zo veel vlees dat deze BBQ de bijnaam “Meat Extravaganza!” heeft gekregen.

Pulled pork, ribben, cederhouten zalm, kip, atomaire buffeldrollen, spiesjes, biefstuk, hamburgers, hotdogs en meer. Ja, ze verschijnen allemaal op de Canada Day Meat Extravaganza.

Er is voor mij niet veel meer voldoening dan te zien hoe iedereen eet en het naar zijn zin heeft!

De moeilijkste taak is kiezen wat je gaat roken

Canada Day komt eraan en ik kan niet wachten op de BBQ van dit jaar. Ik ben van plan om zowel mijn Bradley 4 rack als mijn 6 rack smokers vol vlees te hebben.

Een van de moeilijkste taken is om te bepalen wat die rekken gaat vullen. Ja, het is moeilijk om uit zoveel opties te kiezen. Dit jaar denk ik er serieus over na om wat St. Louis gesneden varkensribbetjes, Smoked Jalapeno Cheddar Pork Bites (recept op deze site), Smoked Dragon Jalapeno Poppers (recept dat ik schreef voor het Bradley Smoker Cookbook) en wat kippenvleugels te maken.

Misschien ga ik zelfs naar de plaatselijke slager en kijk wat er te koop is, er echt goed uitziet of mij inspireert.

Bradley-rokers zijn perfect voor geweldige evenementen

De Bradley Smokers zijn geweldig voor dit soort evenementen, omdat ze veel voedsel op hun rekken kunnen houden om een hele hoop mensen te voeden. Persoonlijk ben ik dol op het roken van vlees voor grote BBQ-feesten, omdat ik het vlees onbeheerd in de roker kan laten met de deur dicht.

De Bradley zorgt voor alles, terwijl ik op bezoek ben bij familie en vrienden. Als we dan klaar zijn om te eten, bevatten die rookrekken zoveel lekkers!

Canada Day is een van die klassieke feestdagen die perfect zijn voor een grote barbecue. Mensen ten zuiden van de grens hebben een paar dagen later, op 4 juli, hun eigen feestdag.

Dit zijn geweldige tijden om samen te komen met vrienden en familie om al het goede dat we hebben te vieren. Ik hoop echt dat als je op 1 of 4 juli een BBQ houdt, de zon schijnt, de drankjes koud zijn en de roker rookt!!!