Smoked Meat and Food Through Bradley Smoker

3 verschillende manieren om te gebruiken Koud eten roken

Posted on: January 12, 2023SHHHHH! We delen ons geheim met het volgende grote ding in koude rooktechnologie.

Shhhhhh! We delen ons geheim van The Next Big Thing in Cold Smoking-technologie. Bij koud roken voeg je rokerigheid toe terwijl je de temperatuur onder de 100°F houdt, waardoor het product niet gaar wordt. U kunt dit doen door een Cold Smoker-adapter te gebruiken. Of u kunt uw roker op de laagste stand laten werken, met een bakje ijs onderaan om de temperatuur laag te houden. Wil je de 3 verschillende manieren leren om koud voedsel te roken? Nou, zoek niet verder!

Whiskeyzalm koud roken met een Bradley!

1. Koud Roken Gecombineerd met Zouten of Pekelen

U kunt voedsel zoals koudgerookte zalm, ham en pepperoni genezen of conserveren voor heerlijk koud roken. Deze vorm van koud roken vereist echter lange rooktijden, evenals de toevoeging van zout en/of nitrieten om te conserveren.

Sommige recepten vereisen alleen zout en kortere rooktijden. Koudgerookte zalm is daar een goed voorbeeld van, omdat het eindproduct nog rauw is en in de koelkast of vriezer moet worden bewaard.

Bij deze vorm van koud roken zijn twee dingen heel belangrijk. Volg eerst een vertrouwd recept en de normen voor nitriet/nitraatgebruik. Ten tweede: volg de normen als u van plan bent een bacteriecultuur te gebruiken.

Pro-tip: Echt gezouten en koud gerookte producten kunt u, geconserveerd en klaar om te eten, op een koele, droge plaats bewaren voor korte termijn opslag.

2. Koud roken gevolgd door een andere kookmethode

Deze andere kookmethode kan frituren, braden of smoren zijn. Gebruik deze methode bijvoorbeeld bij licht koud gerookt varkensgebraad afgewerkt in de oven, gestoofde en licht koud gerookte witte vis.

Bij deze vorm van koud roken is een kortere rooktijd nodig, omdat het slechts de bedoeling is om een lichte rooksmaak te geven en je het daarna meteen moet koken.

Deze koudrookmethode is ideaal voor grotere stukken vlees, maar je kunt deze procedure ook gebruiken voor heel licht vlees, zoals witte vis. Je kunt het ook proberen als een “toegangspoort” tot gerookt voedsel, met als resultaat een beetje een rokerige smaak zonder dat dit de hoofdsmaak is.

Pro-tip: Besteed speciale aandacht aan rauw vlees. Let er bij het koudroken van rauw vlees op dat u het niet op een onveilige temperatuur laat staan. Rook het slechts een korte tijd en begin onmiddellijk met koken, totdat het volledig gaar is om er zeker van te zijn dat het veilig is.

3. Koud rokend voedsel dat niet verder hoeft te worden gekookt

Deze vorm van koud roken geeft een rokerige smaak aan voedsel dat al gekookt is (of niet hoeft te worden gekookt). Voorbeelden hiervan zijn rookkaas en noten. Hoe lang je dit soort voedsel koud rookt, hangt af van hoe rokerig je het wilt hebben.

Er zijn echter een paar dingen waarmee u rekening moet houden. Zorg er bij het roken van voedselkaas voor dat deze niet smelt. Bij het roken van droog voedsel, zoals noten, moet u deze vooraf laten weken, zodat de rook wat vocht heeft om zich aan te binden.

En daar heb je het: 3 verschillende manieren om Bradley's Cold Food Smoking-technologie te gebruiken!

Veel rookplezier!