Common Pitfalls Of Food Smoking

Gewoon Valkuilen Van voedsel roken

Posted on: January 10, 2023Net als de meeste andere kookmethoden, is het roken van voedsel een kunst. Om het echt goed te krijgen, kost het veel tijd en oefening.

Net als de meeste andere kookmethoden is het roken van voedsel een kunst. Om het echt goed te krijgen, kost het veel tijd en oefening.

Chef-koks die voedsel roken, zoals Ted Reader, hebben hun hele leven besteed aan het verfijnen van hun vaardigheden en smaak op het gebied van het roken van voedsel. Hij is ongeveer net zo perfect als wij weten!

Een reis vol vallen en opstaan

Het roken van voedsel is een reis vol vallen en opstaan, en net als je denkt dat je de kunst volledig onder de knie hebt, is het zover. Je komt een nieuwe rub tegen, een nieuw glazuur, een nieuwe smaak van houtsnippers, een nieuwe manier van vleesbereiding of een nieuw product dat een revolutie teweegbrengt in je technieken.

Vandaag, Bradley-roker wil u graag een beetje tijd, vallen en opstaan helpen besparen door u enkele tips te geven over wat u wel of niet moet doen als het gaat om het roken van voedsel.

Veelvoorkomende valkuilen bij het roken van voedsel

– Controleer altijd de etiketten op uw vlees als u te maken heeft met ham, kalkoen of kip, om te weten of het vlees al dan niet is voorgekookt. Dit heeft invloed op de rooktijd!

– Wees niet bang voor vlees waar bot in zit. Botten fungeren als een secundaire warmtebron tijdens het koken. Bovendien helpen ze het vlees gelijkmatiger te koken door de warmte te absorberen en in het vlees over te brengen.

– Verwarm uw Bradley Smoker voor voordat u uw vlees erin doet.

– Laat de rook circuleren en ontsnappen. Zorg ervoor dat niet alle rook in de roker wordt opgevangen, anders zal de rook stagneren. Als gevolg hiervan kunnen uw noten, kaas, vlees of wat dan ook in uw roker een ongewenst rookbad krijgen.

– Open uw roker niet te vaak. Wanneer u de roker moet openen, doe dan meer dan één ding, zoals de voedseltemperatuur controleren, water controleren of toevoegen om het aantal keren dat u de roker moet openen te minimaliseren.

– Gebruik een thermometer. De enige manier om echt te weten of uw vlees gaar is en klaar om geserveerd te worden, is door een vleesthermometer te gebruiken. Laat u niet misleiden door uw “20/20″ visie. De meeste recepten voor het roken van voedsel vertellen u welke temperatuur uw voedsel moet bereiken als het klaar is.

– Over het algemeen moet u wachten met het aanbrengen van sauzen en rubs tot het laatste kookuur, maar dit is geen regel. Recepten zullen variëren.

– Vermijd het overmatig roken van uw vlees. Over het algemeen moet u uw voedsel de helft van de tijd roken die nodig is om het te bereiden. Als u bijvoorbeeld 6 uur aan het koken bent, rook dan de eerste 3 uur. Ook dit zal variëren per recept en met je eigen smaakvoorkeur.

Er zijn veel houtsoorten om uit te kiezen

– Bepaalde houtsoorten passen beter bij bepaalde soorten voedselgroepen. Alder, Maple of onze Pacific Blend passen bijvoorbeeld heel goed bij zeevruchten. Aan de andere kant passen Hickory en Mesquite goed bij rood vlees. Bepaalde houtsoorten kunnen een intense rooksmaak geven die, als ze overdreven wordt, het gerecht kan overweldigen in plaats van een heerlijke, houtachtige smaak te creëren.

- Was je handen! Als je dit weekend de grillmeester bent en indruk wilt maken op je goede familie en vrienden zonder ze in de problemen te brengen, houd dan bij welke borden, vorken, messen, tangen, enz. in contact zijn gekomen met rauw vlees. Was bovendien altijd uw handen nadat u het rauwe vlees heeft aangeraakt. Vermijd het gebruik van hetzelfde keukengerei dat u voor rauw vlees gebruikte voor gekookt vlees. Houd uw kookruimte schoon en bacterievrij om door voedsel overgedragen ziekten te voorkomen.

Hopelijk zullen een paar van deze aanbevelingen u tijdens het raffinageproces wat gedoe besparen! Voorwaartse en opwaartse meesters in het roken van voedsel!