Is Bone-In Meat Better Than Alternatives?

Is Bot-In Vlees Beter Dan Alternatieven?

Posted on: January 16, 2023



Buiten eten is altijd een leuke optie om samen quality time door te brengen, frisse lucht te krijgen en een band op te bouwen na hectische werk- en schoolschema's.

Buiten eten is altijd een leuke optie om samen quality time door te brengen, frisse lucht te krijgen en een band op te bouwen na hectische werk- en schoolschema's. Barbecueën is een belangrijk onderdeel van het buiteneten, omdat het doorgaans minder veeleisend is dan daadwerkelijk koken of bakken. Veel mensen kiezen er echter voor om over te stappen op een delicatere manier om vlees te bereiden: roken. Hoewel er vergelijkbare hulpmiddelen worden gebruikt als bij grillen en barbecueën, maakt het voor vlees een wereld van verschil.

Stukjes vlees met been

Roken werkt goed, vooral bij vlees met bot, zoals spareribs, kippenpoten en T-Bone-steaks.

Casual vleesliefhebbers zouden kunnen aannemen dat hun favoriete vleesdelicatessen smaakvoller worden als ze met bot worden gekookt. Dat is echter niet het geval. Wat botten doen, is het vrijgeven van voorraden die uit het collageen komen en bijdragen aan het ‘gevoel’, maar niet aan de werkelijke smaak. Als u botten op uw biefstuk houdt, verliest deze zijn knapperigheid, waar veel mensen van genieten.

Stukjes vlees zonder been

De meeste mensen kiezen voor stukken vlees zonder bot omdat het geld bespaart zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Er zijn echter veel professionals in de kookindustrie die de voorkeur geven aan vlees met bot, vooral als ze koken voor luxe restaurants. Het roken van vlees is in de meeste restaurants erg populair en het soort vlees dat gerookt wordt, zal uiteindelijk de kwaliteit van het uiteindelijke gerecht bepalen.

De meeste chef-koks en vleesliefhebbers zullen je vertellen dat steaks met bot altijd beter smaken. Het populaire geloof is dat de smaak van het bot van je favoriete vlees wordt overgebracht op het vlees zelf. Grillers en rokers wijzen erop dat de vloeistof uit het merg niet door de botten kan dringen, dus de smaak van het merg kan tijdens het koken op geen enkele manier in het vlees doordringen.

Merg

Beenmerg, een stof die in alle vleesbotten voorkomt, komt in twee vormen voor, namelijk rood merg en geel merg. In steakbotten maakt geel merg het vlees extra lekker, en cowboys noemden het prairieboter. Degenen die echte boter op hun steaks hebben geprobeerd, zijn het daar misschien mee eens, omdat de textuur van geel merg en gepasteuriseerde boter bijna hetzelfde is.

Geen verschil

Er zijn genoeg vleesliefhebbers die beweren dat het koken van je biefstuk zonder bot niet heel anders is dan het koken met bot. Wetenschappelijk gezien zijn vlees met bot en steaks zonder botten niet van elkaar te onderscheiden, wat nogal verrassend is. Vleesbotten hebben niet voldoende doorlaatbaar oppervlak om het merg de smaak door te laten dringen in het vlees.

Roken

Als je geïnteresseerd bent in het roken van vlees: Bradley Smoker is een van de toonaangevende fabrikanten en distributeurs van voedselrokers. Of u nu de voorkeur geeft aan bot of zonder bot, onze recepten zullen u aanspreken. Het roken van voedsel is waar wij ons in specialiseren, en we hebben voedselrokers die goed werken met zowel vlees met bot als alternatieven. Je kunt ze allemaal vinden onze recepten hier updaten we wekelijks! Vergeet dus niet regelmatig onze site te bekijken voor de lekkerste en nieuwste recepten!

Bovendien duurt het te lang voordat botten oplossen en zijn ze op zichzelf relatief smaakloos, waardoor ze niets bijdragen aan de smaak van het vlees. Of we nu graag steaks met of zonder botten bereiden, we kunnen altijd de rookmethode kiezen. Het roken van vlees geeft het een unieke smaak, een verbeterd uiterlijk, een betere geur en zelfs een betere veiligheid en houdbaarheid.

Voordelen van het roken van voedsel

Vooral het roken van voedsel is door de meeste kookliefhebbers gekozen vanwege de talrijke voordelen bij het bereiden van zowel vlees met als zonder been. Hoewel roken meer tijd kost en constante temperatuurcontrole vereist, geeft het meer malsheid en smaak aan het vlees dan grillen.

De producten die je kiest om te roken, hebben ook invloed op de smaak. Ons Bradley-bisquetten hebben veel smaken om uit te kiezen.

Voor meer geweldige ideeën over hoe u het meeste uit uw Bradley Smoker kunt halen, bekijk de geweldige artikelen op onze Bradley Smoker Blog over eten roken voor meer tips & trucs.