3 Homemade Rubs to take Your Smoked Chicken to the Next Level

3 Zelfgemaakte rubs om uw gerookte kip naar een hoger niveau te tillen

Posted on: January 17, 2023



Er bestaat geen twijfel dat roken de ideale manier is om die goedgekookte, malse en smaakvolle kip te krijgen.

Er bestaat geen twijfel dat roken de ideale manier is om die goedgekookte, malse en smaakvolle kip te krijgen. Maar als je het over rubs hebt, zullen veel mensen denken aan het wrijven van een borststuk of varkensvlees. Zonder dat ze het weten, zal het toevoegen van een geweldige rub aan je kip voordat je hem in de roker gooit, je een pittige, rokerige en om je vingers bij af te likken gerookte kip geven.

Je hebt ook een grote verscheidenheid aan kruiden om uit te kiezen, waaronder universele kippenrubs die geweldig zijn bij elk onderdeel van dit gevogelte. Verbazingwekkend genoeg heb je ook de mogelijkheid om je zelfgemaakte rubs aan te passen om je gerookte kip naar een hoger niveau te tillen.

Wat is een droge rub?

Een dry rub is een mengsel van droge kruiden, waaronder kruiden en andere droge ingrediënten. Het mengsel wordt rijkelijk over het oppervlak van de kip gestrooid en gewreven of op het voedsel dat u wilt bereiden aangebracht. Afhankelijk van uw recept kunt u dry rub aanbrengen op gevogelte, vlees, vis en zelfs groenten.

Rubs neigen naar een zoute basis en helpen de andere smaken van de kruiden in de blend te versterken. Het strooien van droge rub over uw kip verbetert ook de smaak omdat het in het vlees dringt.

Er zijn verschillende soorten rubs op de markt, van standaard tot super-verbeterd, maar niets komt in de buurt van op maat gemaakte, zelfgemaakte rubs.

Zelfgemaakte Rubs om uw gerookte kip naar een hoger niveau te tillen

1. Basis droge rub

Dit is een van onze favoriete rubs voor het roken van een hele vogel. De rub past ook goed bij andere delen van de kip, als je hem wilt spatchcocken of vlinderen. Het is ook een van de meest aanpasbare rub-recepten die je kunt krijgen. Je hebt de vrijheid om kruiden toe te voegen of te verminderen, afhankelijk van je smaak.

Deze droge rub versterkt de smaak van uw kip, afhankelijk van het type en de aard van de kruiden die u toevoegt.

Twee eetlepels van deze droge rub zijn voldoende om een knapperig laagje op je vogel te geven. Je moet een pasta maken van de droge rub met een lepel olijfolie en het mengsel vervolgens over de kip verdelen. Plaats de kip in de roker en wacht tot de magie gebeurt.

2. De mediterrane droge rub

Dit is een zeer smaakvolle rub die je thuis kunt maken. De rub is rijk aan hartige smaken doordat hij enorme hoeveelheden uien- en knoflookpoeder bevat. Net als de naam is de mediterrane droge rub gemaakt van klassieke Griekse kruidige smaken, zoals oregano, gedroogde basilicum of dille.

Zorg ervoor dat u schudt om het poeder, de specerijen en de kruiden in dit recept gelijkmatig te mengen en ze aan elkaar te lijmen. Je zult het ook over de hele buitenkant van de kip willen wrijven, of je nu een hele of in plakjes gesneden kip kookt.

Vergeet niet om gehalveerde citroenen over de buitenkant van de kip te wrijven, zodat het vocht tijdens het kookproces behouden blijft.

3. De Smokey Chipotle droge rub

We willen allemaal pittige, rokerige en diep gearomatiseerde kip, en dat is precies wat de smokey chipotle dry rub biedt. Deze droge rub doet zijn naam eer aan, en we kunnen garanderen dat je er nooit de fout in zult gaan.

De smokey chipotle rub gaat goed samen met verschillende kruiden, waaronder komijn, gerookte paprika en het verlangen naar ancho-chilipoeder. Gerookte paprika met de smokey chipotle dry rub tilt de smaak naar een ander niveau.

Breng de droge rub eerst op je kip aan voordat je hem aan je saus toevoegt als je wat saus wilt.

Wij adviseren uw kip minimaal 10-15 minuten te laten zitten na het aanbrengen van de dry rub. Hierdoor kan de rub goed op de kip zitten en in het vlees trekken.

Hoe koken

Het aanbrengen van rubs op uw gevogelte beperkt uw kookmogelijkheden niet. Droge rubs zijn zeer veelzijdig en je kunt ze bereiden, afhankelijk van wat je recept voorschrijft. Onze voorkeursmethode is om een spatchcocked of butterflied kip in je roker te gooien, of je kunt ervoor kiezen om de kip langzaam te koken of in een oven te braden.

Voor de optimale rookervaring adviseren wij een betrouwbare roker te gebruiken. U kunt ervoor kiezen om voor onze te gaan Bradley voedselroker dat zal uw kookervaring helpen verbeteren. Zorg ervoor dat u een kookthermometer om de temperatuur van het vlees te helpen controleren. Je drooggewreven kip is klaar als je thermometer een interne temperatuur van 74 °C aangeeft.

Als je klaar bent, zorg er dan voor dat je de kip minimaal 10 minuten laat rusten. Hierdoor kunnen de sappen zich gelijkmatig door de kip verdelen.

Voor meer geweldige ideeën over hoe u het meeste uit uw Bradley Smoker kunt halen, bekijk de geweldige artikelen op onze Bradley Smoker Blog over eten roken voor meer tips & trucs.